Baba témák helyett inkább az inverter árak érdekelnek

A legjobb barátnőm félidőben jár a kis jövevény megszületéséig, ennek minden szépségével és bájával együtt. Imádom az egész sztorit és tényleg végtelen boldogsággal tölt el az öröme, hiszen nagyon szeretem ezt az embert, azt viszont már kicsit kezdem unni, hogy minden kizárólag csak ekörül a tény körül forog. Állandóan bababoltba kell járni, mindig venni kell valamit, ruhát, ágyat, pelenkázót, etetőszéket, babakocsit és a végtelenségig sorolhatnám.

Pedig engem sokkal jobban izgat, hogy végre megcsináljam a kocsimba régóta tervezgetett fejlesztést és vegyek egy invertert. Azért lenne rá szükségem már egy ideje, mert állandóan út közben találnak meg valami melóval és persze, ha épp szerencsém van, akkor pont kifogok egy McDonald’s-ot vagy egy Burger Kinget a pálya szélén, de a semmi közepén nem lesz ilyesmi, akkor meg muszáj telefonról netet csiholnom, ami híresen szívja az akksit, meg persze jó lenne a laptopot is tölteni meló közben. Ja igen, ha esetleg eddig nem tudtátok volna, most már biztosan leesett, hogy egy olyan eszközről van szó, amivel egyszerűen mondva energiát tudunk csinálni az elektronikai berendezéseinknek.

A gyakorlatban ugye annyiról van szó, hogy az autókban egyenáram és feszültség van, a hétköznapokban használt eszközeink azonban ettől eltérő módon váltóárammal működnek. Ezért szükség van egy olyan gépre, ami az autó egyenáramából váltóáramot képes csinálni. De ez még nem elég, hiszen emellett más a feszültség értéke is, az autóban általában 12 Volt, míg a háztartási berendezésekben 230 Volt. Egy jó autós inverter pedig pontosan azt tudja, hogy ezeket az értékeket szépen egymásba konvertálja, és így már rögtön olyan szuper lesz a járgány, hogy bárhol és bármikor lehet vele elektronikai berendezést tölteni.

Kicsit azon aggodalmaskodtam, hogy vajon mennyibe kerülhet egy ilyen eszköz. Mert hát mégis csak nőből vagyok, még csak nagyságrendileg sem tudom elképzelni, hogy itt mennyi az annyi. Aztán a BestMarkt webshopon megnéztem és megnyugodtam, hogy abszolút nincsenek elszállva az inverter árak. Gyakorlatilag 10 000 forint magasságától már simán lehet kapni berendezéseket. Persze egyáltalán nem mindegy, hogy milyen teljesítménnyel rendelkező eszközt veszünk, mert ez jelentősen befolyásolja, hogy mennyire kell érte a zsebünkbe nyúlni. Ez abból a szempontból fontos kérdés, hogy mennyi és milyen fogyasztású eszközt szeretnénk majd az inverterrel tölteni. Egyszerűen csak meg kell nézni, hogy mennyit fogyasztanak a használni kívánt berendezések – ezt általában a hátoldalon vagy a töltőn meg lehet találni – aztán arra érdemes ráhagyni egy kis biztosítékot és már kész is, hogy mekkora inverterre van szükség.

Még abban is lehet különbség az egyes termékek között, hogy melyik milyen feszültségről milyen feszültségre alakít át számszerűen, ám ez itt Európa szívében általában nem kérdés, mert egyféle rendszert használunk a többséggel. Úgyhogy azt hiszem, megelégelve kicsit a babaholmikat, nem sokára megrendelem az autós inverteremet. Isteni szerencse, hogy még horror összegeket sem kell kiperkálni érte és még a BestMarkt is házhoz hozza.