Baba termékek válogatása és az alkoholról való elmélkedés

A barátnőmmel egy kávé mellett beszélgettünk az érkező jövevényről a hasában, és az az ötletünk támadt, hogy ne csak beszéljünk róla, de vásároljunk is be számára az első kellékeit. Nem kellett sokat győzködnöm a barátnőmet, már be is kapcsolta a számítógépet és néztük is baba cuccokat. Nagyon izgalmas, nem csak kis ruhákat válogattunk, hiszen azok is kellenek, de nem oly sok, hiszen hamar megnőnek. Így hát a baba fejlesztők és játékok, kellékek között válogattunk. Nagyon szép feladat ez is és jó ráhangolódás a baba érkezésére, hogy ezek a kis holmik már a szobájában vannak, ez a fokozatossághoz tartoznak, hogy mindenki fel tudjon készülni az érkezésére.

Amire viszont a barátnőm nem tudott eléggé felkészülni és nagyon hirtelen hírként érte, az nem volt más, mint, hogy az apósánál végre kiderült, amit már mindenki sejtett a családjukban, de senki nem foglalkozott a témával és ráhagyták az apósára, az pedig nem más, mint az alkoholizmusa. Eddig nem törődött vele senki, hogy szereti az italt, de ahogy ez már az egészségének romlásához vezetett, így kénytelenek voltak ezt a család ügyévé tenni. Eddig ráhagyták, hogy csak pár pohárral, üveggel iszik, abból nem lehet baj, de hát lehet, ezzel nem lehet viccelni. Így közös erővel fognak az alkoholizmus ellen tenni, így talán az apósának is könnyebb lesz. Az első olyan ponthoz kellett elérkezniük, ahol a férfi belátta, hogy baj van és önerőből nem tudja megoldani. Hiszen ok okozati összefüggés van a függőség és a függő között, ezt kell feltárni, és természetesen az elvonási tüneteket kezelni.

De ez már ennél az alkoholfüggőségnél nem megy egyedül. A barátnőm apósa nem volt hajlandó kórházi körülmények közé menni, de belátta szakemberek segítségét kell kérnie, hogy az unokája születésére már jobban legyen.

alkoholizmus kezelése

De hogyan is lehet egy alkoholistát kezelni az alkoholizmus kezelése egy nagyon összetett művelet. Így a család összefogott, és a kórházi környezet elkerülése miatt, egy másfajta intézményt kerestek. Nagy szerencséjük volt, hiszen találtak is, egy olyan intézményt, ahol nem művi környezetben foglalkoznak az alkoholizmus kezelésével.

Rögvest fel is keresték őket egy konzultációs időpontra, ahol a család egyes tagjai is megjelentek, így teljes képet tudtak kapni arról, hogy barátnőm apósa milyen szinten is szenved és az alkoholizmus kezelése milyen formában is tud megtörténni. Így a szakemberek azt is tudhatják, hogy a család is a páciensük mellett áll teljes mértékben és egy támogató háttérrel érkezik, mely nagyban befolyásolja a gyógyulási folyamatot. Amint tájékozódtak erről a remek intézményről a barátnőm és a családja úgy egyre tisztul bennük is a kép, hogy a lehető legjobb helyre sikerült rátalálniuk hiszen, egy gyógyult szenvedélybetegek segítenek a még most a gyógyulás útjára lépő embereknek. Ez egyfajta támasz is a frissen érkezőknek, hogy nincs lehetetlen, mindenre képesek, hiszen a jó példa, ami élő és valós ott van a szemük előtt, hogy nekik márpedig sikerült, akkor nekik is sikerülni fog. Ezért is választották ezt az intézményt a barátnőm családja, hiszen sokat várnak tőlük, de az elvárásuk nem lehetetlen. Szuper, hogy létezik, ennyire családias környezetű intézmény, ahol a gyógyulás nyugalomban tud telni, különböző foglalkozások segítségével. Reméli a család, hogy amire megérkezik az unoka, addigra az akkora már nagypapa titulusban lévő após gyógyultan tud távozni az intézményből.