Bababoltban vízszerelésről beszélgettem egy másik kismamával

Mostanában sokat járok bababoltba, mert kisbabát várok. Ezt azért is szeretem, mert sok leendő anyukával találkozok, akikkel jókat tudok beszélgetni a babavárásról. Persze nem mindig ez a téma, beszélgettünk már például csatornakamerázásról. Egy rejtett csőtörés esetében csak ez segíthet, ilyenkor nem érdemes otthoni módszerekkel próbálkozni, hanem szakembert kell hívni. Az egyik anyuka mondta, hogy ők a vizszereles.net szerelőit hívták ki, és csatornakamerázással pazarul megoldották a rejtett csőtörést.

Olvasható a weboldalukon, hogy a háztartásban, mivel a csatorna egy nehezen hozzáférhető terület, a dugulást csak ilyen módon lehet hatékonyan elhárítani. Ehhez viszont szakemberek, és az ő hatékony eszközeik kellenek. A csatornakamera egy flexibilis eszköz, amivel mélyre leereszkedhetnek a szakemberek, és fel tudják deríteni, hogy mi okozhatja a problémát. A nap bármelyik részében lehet őket keresni, hiszen egy dugulás ellehetetlenítheti a család mindennapjait.

Olvasható a vizszereles.net oldalán, hogy a csatorna sok mindentől eldugulhat. Történhet a nem odavaló dolgoktól, de a sokéves terheléstől is. Ha a csatorna eldugul, akkor az komoly problémákat okozhat, például megtelhet szennyvízzel, ami egy idő után vissza fog folyni például a zuhanytálcába, ami valljuk be, nem egy épületes látvány, továbbá a mosás vagy a főzés is nehezen megoldható.

A rejtett csőtörés nagyon veszélyes tud lenni, hiszen a szivárgó víz károsíthatja a falakat, ezzel együtt az épületet. Nagyon súlyos esetben akár az alapot is alámoshatja. De nem csak emiatt rejt magában veszélyeket, hanem amiatt is, mert a nedvesség hatására megindulhat a penészesedés, a salétromosodás. A régi módszer erre az volt, hogy addig bontották a falat, amíg meg nem találták a törött csövet. Mára azonban a csatornakamerázással ez sokkal hatékonyabbá vált.

Megköszöntem az anyukának a bababoltban a sok hasznos információt, mert korábban nem sokat tudtam erről az egészről. Nem gondoltam volna, hogy egyszer egy bababoltban fogok többet megtudni a rejtett csőtörés kezeléséről.