Gázpalack vásárlás kisbabával? Ez szinte lehetetlen küldetés

Akinek kisgyermeke van, az tudja, miről beszélek, mikor azt mondom, egy babával lehetetlen elindulni.

Mondhatni, hogy még kezdő anyuka vagyok, hiszen még csak egyetlen gyermekem van és még alig pár hónapos. Amikor hallottam ezeket a históriákat, egyszerűen csak nem akartam elhinni őket. Mindig azt hittem, az anyukák csak túlreagálják a dolgot. Hiszen mi lehet nehéz abban, hogy elinduljak egy kisbabával? Csak be kell tenni a babakocsiba és készen is vagyunk, indulhatunk.

Persze, amióta szülő vagyok és a csemetém olyan korban van, hogy ki merek vele mozdulni, már tudom, hogy ez nem ilyen egyszerű.

Nem elég csak betenni a babát a kocsiba és tolni. Sok előkészülettel jár egy kis kiruccanás, és elég sok ideig tart, mire olyan állapotba jövünk, hogy el is induljunk.

Először is, meg kell várni, amíg a baba fel nem kel. Ha ugyanis felkeltem a legszebb álmából, egész út alatt hisztis lesz és nyűgös, elaltatni pedig nagyon nehéz. Ha szerencsénk van és pont akkor van ébren a gyerek, mikor el akarunk indulni, akkor is meg kell küzdenünk pár komolyabb nehézséggel.

Mit adjunk rá? Az lehet, hogy nekünk melegünk van 15 fokban nagykabátban, de a kisbabáknak teljesen máshogyan érződik a 15 fok, mint nekünk. Az időjáráshoz mérten kell felöltöztetnünk. Nem szabad túl melegen öltöztetni, mert akkor az lesz a baja, az pedig, hogy túl lengén öltöztessük, egyértelmű, hogy miért is nem jó ötlet.

Ha a kisgyermekünk evett a nagy út előtt, át lett pelenkázva és azt is kitaláltuk, mit adjunk rá, mondhatjuk, hogy készen áll az útra. Ezután következik, hogy mindent összepakolunk amire a gyereknek szüksége lehet menet közben. plusz pelenka, játék, takaró, cumi, étel és ital. HA mindent összepakoltunk, akkor be kel tenni a kocsiba és indulhatunk is.

A tömött buszra babakocsival felszállni elég idegőrlő nem csak az utasok, de az anyukák részére is. A gyerek ordít, mindenkit zavar, vagy éppen mindenki a gyereket zavarja. Túl hideg van, túl meleg van, esik az eső túl erősen süt a nap, mondhatni, mindennel csak a b aj van.

Éppen ezért döntöttem úgy, hogyha nem muszáj, akkor nem megyek hosszabb utakra a gyerekkel. Természetesen nem ülünk egész nap bent, de nem viszem tömegközlekedési eszközökre, nem utazom át vele a várost. Ha éppen nincs itthon a kocsi, mert a férjem elvitte, akkor mindent házhoz rendelek.

Szerencsére már minden valamirevaló boltnak van honlapja, ahol lehetőség van internetes rendelésre. Ha elfogyott a pelenka vagy a bébiétel, vagy valami egyéb fontos dolog, csak le kell ülni a számítógép elé vagy elő kell kapni az okostelefont és 5 percen belül meg is vagyunk a bevásárlással.

Az ilyen online bevásárlásokkal nagyon sok pozitív tapasztalatom van. A szállítást mindig a legrövidebb időn belül igyekeznek megoldani, mindig minden megérkezik és még sosem kaptam hibás terméket, vagy mást, mint amit rendeltem.

Az online vásárlásnak számos veszélye van, főként az interneten lehet ezekkel kapcsolatban különböző rémhíreket olvasni, bár szerencsére személyesen semmi ilyesmi tapasztalatom nem volt még.

Nem csak ételeket és babaholmikat rendelek online. Gyakran rendelek ruhákat, IT felszereléseket, a nagybevásárlást is mostanában az interneten végzem, így nem kell minden alkalommal, amikor elfogy valami, utazáskész állapotba hozni a babát.

Azt hiszem, a legfurcsább dolog, amit valaha rendeltem, az egy gázpalack volt. Tudom, azt írtam, minden valamire való boltnak van már honlapja és rendelni is lehet onnan, de persze akadnak olyan termékek, amiket egyszerűen nem lehet, vagy csak nem érdemes online beszerezni.

Ezelőtt még sosem rendeltem gázpalackot online, de nagyon örülök, hogy erre is van már lehetőség, ugyanis nekünk még régi fajta sütőnk van, aminek a működéséhez gázpalack szükségeltetik.

Régebben a gázpalack beszerzése nem volt könnyű, külön helyek voltak rá, hogy megvegyük. Viszonylag veszélyes árunak számít, így nem lehet minden sarki közértben beszerezni.

Volt, hogy az aktuális sarki boltban lehetett venni, akkor rendelésre hozták, másnap elmentem érte és hazavitte. Elég nehéz az ilyesmit hazacipelni, várandósan, vagy kisgyerekkel pedig egyszerűen elképzelhetetlen volt az egész procedúra.

A szokásos bevásárlást még meg lehetne oldani gyalog, a babakocsi hálós tárolójában ugyanis elég sok minden elfér úgy is, hogy általában tele pakolom a baba holmijaival.

A történet úgy kezdődött amúgy, hogy vettem babatápot- Meleg vízben kell elkeverni, imádja a gyerek. Igen ám, de nem volt áram, így nem ment a mikró, sem a vízforraló hideg vízzel pedig mégsem készíthetem el. Gondoltam, nincsen semmi baj, a gázpalack itt van, főzni tudok, majd melegítek úgy vizet. Igen ám, de azzal nem számoltam, hogy a gázpalack előző este kifogyott.

Teljesen kétségbe voltam esve. Igaz, a gyerek éppen aludt, de nem hagyhattam étel nélkül amíg a férjem haza nem jön egy másik gázpalackkal.

Kétségbeesetten kezdtem keresgélni a neten, hogy honnan tudnék gázpalackot szerezni, akkor akadtam rá a gazpalackfutar.com oldalra.

Sosem gondoltam volna, hogy lehet gázt rendelni házhoz! De nagyon nagy szerencsém volt vele, mert telefonon keresztül rendelni is tudtam tőlük, méghozzá elég jó áron és elég jó szállítási idővel el is vállalták a megrendelést, mikor közöltem, hogy ez bizony vészhelyzet.

Nagyon boldog voltam, hogy lehet online is gázpalackot rendelni, így nem kellett megvárnom, hogy a férjem este hazaérjen a munkából, vacsorával tudtam várni és abból sem lett baj, hogy nem tudtam volna megcsinálni az ebédet a kisbabámnak.

Azóta is csak innen rendelek gázpalackot, mert nagyon jó minőségű gázt hoznak, a másik palackot el is viszik, és nem kell semminek sem utánajárnom. Lehet nekik kapcsolatfelvétel kérelmet is küldeni, de csak simán telefonon is lehet rendelni tőlük, nagyon jó áron.

Többféle palackot árusítanak, több méretben, így nem okozott gondot kiválasztani a nekem megfelelőt. Nem elhanyagolható az sem, hogy az ügyintéző, akivel beszéltem, agyon komolyan vette a problémámat és a kétségbeesett hangomat. Segített, igazán emberségesen viselkedett és még aznap elvállalták a szállítást csak azért, hogy megoldódjon a helyzetem, pedig igazán nem kellett volna elvállalniuk aznapra, akkor is kifogástalan vevőkiszolgálást tanúsítottak volna. De ezzel örökre elnyerték a szívemet. Talán egy kicsit a szerencse is közrejátszott ebben. Mindenesetre nagyon hálás voltam nekik.

A gázpalack futár tehát életmentő volt a helyzetemben. Az biztos, hogy legközelebb nem hagyom, hogy kiürüljön a palack anélkül, hogy lenne utánpótlásunk. De mostantól akármikor gázpalack kell, innen rendelek, mert szuper megbízhatóak és nekem sem kell cipekednem. Sokkal egyszerűbb, mint keresni egy helyet, ahol venni lehet. Amúgy is lassan mindent online intézek, miért pont a gázpalackot venném máshol?

Az online vásárlás tehát minden gondomat megoldja, nem kell azzal szerencsétlenkednem, hogy hogyan oldjam meg a bevásárlást egy pici babával és egy hatalmas babakocsival, leginkább a legkevésbé forgalmas időpontokban, hiszen online akkor vásárlok, amikor csak akarok, és ha az akkorihoz hasonló szerencsém van, a dolgaim rekordidő alatt megjönnek. Mert vannak még olyan futárok, akik nem azt várják, hogy hozzájuk igazodjunk, hanem ők igyekeznek a vevők kívánságaihoz és ráérésükhöz igazodni.