Gyerekjáték lesz munkát találni ennél a szövetkezetnél

A babákat mindenki végtelen aranyosnak tartja. És semmiképpen nem szeretnék ezzel az állítással én sem szembemenni. De számomra mindig is nagyon furcsák és döbbenetesek voltak. Ránézni egy emberi lényre, aki először fedezi fel a külvilágot, egyszerre zavarbaejtő és csodálatos. Hiszen olyan szintű ártatlanság és tanácstalanság van rajtuk, amit felnőtt embereken nem látunk. Talán épp ez az a tulajdonság, ami mindenkit a babákhoz vonz. Mivel nagyon ritkán engedjük el magunkat annyira, mint ők.

Bár nincsen saját gyerekem, de sok rokonomnak született az utóbbi időben. Éppen ezért én is megtapasztalhattam ezt a fantasztikus érzést. Bár nekem a kedvenc időszakom gyerekeknél egyértelműen az, mikor már kicsit több dolgot tudnak felfogni és játszani lehet velük. Ilyenkor tényleg teljesen átadom magamat annak, hogy miként gondolkozik egy gyerek és nagyon boldog perceket tudok eltölteni velük.

Különösen akkor értékesek ezek a tapasztalatok, mikor a felnőtt élet olyan száraz dolgaival kell szembenéznünk, mint a munkakeresés. A gyerekkor vége… Én is hosszú ideje küszködtem már ezzel, mikor végre az interneten rátaláltam a Topiwork iskolaszövetkezet oldalára. Pedig én korábban is nagyon szerettem volna dolgozni, de valahogy mindig eltűntek a jelentkezéseim a süllyesztőben. A Topiwork iskolaszövetkezet azonban lehetőséget adott nekem arra, hogy az iskola mellett egy kis plusz pénzt szerezzek és ne kelljen teljes mértékben a szüleimtől függenem.

A Topiwork kapcsán az első pozitívum, amit fel tudok hozni, az egyértelműen az átláthatóság. Mikor fellépünk az oldalra, rögtön a munkahely keresőt fogjuk látni. Ez az oldal legfontosabb funkciója és nem kell hozzá különböző menükön átrágnunk magunkat. A reklámok hiánya is nagyon megnyugtató, mivel szerintem ez is nagyon el tudja terelni az ember figyelmét.

iskolaszövetkezet

A munkahely kereső több módon is tud segíteni abban, hogy megtaláljuk a számunkra ideális állást. Az első lehetőség az, hogy pontosan beírjuk a munkakör megnevezését. Ha így teszünk, akkor minden olyan állást ki fog adni, ami megfelel ennek a kritériumnak. Bárcsak én is ilyen könnyedén ki tudnám találni azt, hogy mit szeretnék dolgozni.

Viszont akkor sem kell kétségbeesni, hogy ha az életünk még nincsen tíz évvel előre megtervezve. Választhatunk különböző érdeklődési körök közül is. Tehát, ha például a gazdasági vonalban vagyunk ügyesek, akkor csak le kell tekernünk az oldal aljára és kiválasztani ezt a kategóriát. Így pedig nem fogjuk azt érezni, hogy csak ki vagyunk vetve egy új és ismeretlen világba.

Nem véletlenül említettem a gazdasági kategóriát, mivel ebben a témában folynak éppen az egyetemi tanulmányaim. Rá is kattintottam az ehhez tartozó feliratra, és meglepődtem, hogy milyen sok lehetőség közül választhattam. Az állások megnevezései és bérezései rögtön fel vannak tüntetve, úgyhogy nem kell majd külön-külön megnéznünk őket, hogy kiszűrjük azokat a találatokat, amik biztos nem felelnek meg az elvárásainknak.

Ennél azonban talán fontosabb volt az a tény, hogy rengeteg állás, gyakornoki pozícióban volt meghirdetve. Elsősorban persze a pénzszerzés volt számomra a lényeg, de még jobb, ha a munkahelyem perspektívát ad a jövőmre is. Nem is kellett tovább győzködni, gyorsan jelentkeztem néhány munkára és nemsokára vissza is hívtak. Ez az élmény teljesen újszerű volt számomra és még jobban meggyőzött azzal kapcsolatban, hogy milyen jól dolgozik a Topiwork iskolaszövetkezet csapata. Egy héten belül belekezdtem a munkába és azóta is nagyon elégedett vagyok vele.