Kisgyerekkel sem kell lemondani a kirándulásról, még vitorlázni is lehet

Amikor megszületett a kislányunk, Lola, egy darabig persze otthon voltunk főleg a férjemmel, nem igazán tudtunk kimozdulni úgy, mint amikor még csak ketten voltunk. Persze sétálni gyakran lementem napközben is a kisbabával, ez mindkettőnknek jót tett. Aztán amikor nagyobb lett, már tudtam Lolával utazni is tömegközlekedésen, eljött velem boltba, a nagyszülőkhöz, fodrászhoz, vagy épp kávézóba a barátnőimmel. Nagyon szeretünk kirándulni a férjemmel, és persze Lolát is mindig magunkkal visszük már egészen kicsi kora óta. Sokat mentünk vele hegyekbe is kirándulni, volt, hogy hordozóban jött, ahol pedig volt végig járda kiépítve, oda babakocsiban vittük. Ha épp nem végigaludta a túrát, ő is nagyon élvezte. Biztos ő is nagy természetbarát lesz, ha felnő, erről igyekszünk gondoskodni. Most már négyéves Lola és a saját két lábán tud velünk jönni kirándulni. Persze még most is sokszor előfordul, hogy ha elfárad, valamelyikünk (többnyire apa) a karjaiba veszi és úgy megyünk tovább.

Nemrég a férjem vitorlás csapatépítésen vett részt a munkatársaival és nagyon lelkesen számolt be arról, hogy milyen jól sikerült. A BalatonPro nevű cégen keresztül foglaltak le vitorláshajókat és Siófokról indulva vitorláztak át a túlpartra. Ott kikötöttek Tihanyban és egy kisebb túrán is részt vettek ott, megnézték az apátságot és pár másik nevezetességet, próbálgatták a visszhangot is, de hát azt sajnos nekik sem sikerült már előidézniük. Egy fagyizóba is betértek, ahol nagyon finom, különleges levendulafagyit evett, majd visszahajóztak Siófokra. A cég rendezvényeket is szervez cégek számára, és tulajdonképpen ez össze is kapcsolódik a csapatépítéssel. A felmerült csapatépítő ötletek közül a vitorlázást tartották a legtöbben a legszórakoztatóbbnak, úgyhogy közösen döntöttek róla. A férjem is nagyon elégedett volt, hogy végre részt vehet egy jó kis csapatépítő programon. Annyira fellelkesült a vitorlázástól, hogy kitalálta, nekünk is megszervez egy vitorlás kirándulást családilag. Persze csak egy rövidebb túrára megyünk el eleinte, mert nem tudjuk, Lola mennyire fogja élvezni a vitorlás utazást.

Elolvastam a honlapon a szolgáltatásokat. Tényleg nagyon sokféle lehetőség van, mindenki biztosan talál valamit, ami a kedvére való. Lánybúcsúkat, legénybúcsúkat, szülinapi bulit, házassági vagy egyéb évfordulót vagy egyéb családi és baráti összejöveteleket is tudunk rendezni egy vitorlás esemény keretein belül, a BalatonPro vállalja az ilyesfajta kisebb és akár nagyobb rendezvények lebonyolítását. Egy sétavitorlázás keretein belül például többféle csomagból választhatunk, relax és fürdős túrákra is mehetünk. Ezeknek a keretében kihajózunk a Balaton közepére, ott lehorgonyzunk és fürödhetünk, így teljesen más, mint a zsúfolt strandokon. Kapunk vízi játékokat is, valamint italcsomagot is választhatunk. Nagyon jól hangzik ez a lehetőség, de inkább egy olyan alkalomra hagyjuk, amikor nem gyerekkel megyünk. Alapvetően mindig Siófokról történik az indulás, de kérés esetén több kikötőből tudnak hajót indítani. Az ajánlott úti célok közé tartozik Tihany, Balatonfüred és Csopak, mindháromhoz sorolnak fel programlehetőségeket. Szóba jöhet még a Badacsony is, de ehhez az úti célhoz hosszabb túrával kell számolni. Lefoglaltunk egy kétórás sétavitorlázást és kíváncsiak vagyunk, Lola hogy fogja fogadni az élményt.