Napelem telepítés a családi kassza kíméléséért

Családot alapítani az egyik legszebb és legörömtelibb dolog a világon. Tény, hogy nagyon nagy kihívás, sokan vannak, akik gyakorlatilag beleroppannak, de aki kellőképpen felkészül a baba érkezésére, annak talán kicsit könnyebb dolga van. Mindenekelőtt érdemes első körben rendbe tenni a családi kasszát, hogy semmiképpen se legyen az a vége a dolognak, hogy üres tésztán kell a gyereket felnevelni, és ennek az egyik legjobb módja, ha az ember ott spórol, ahol csak tud. Márpedig egy családi ház fenntartása jó néhány kötelezettséggel és költséggel jár, nem is beszélve a váratlan, hirtelen jött kiadásokról. Mi a férjemmel igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni, megvolt az ingatlan, az autó, de hátravolt még a nagy tervünk: a napelem telepítés. Az volt az egyik utolsó nagy projekt, amit legkésőbb a baba születése utáni fél évben le akartunk tudni.

Van egy baba-mama kör, amibe már azelőtt eljártam, hogy a kicsi megszületett volna. Ide a környékbeli kismamák jártak vagy járnak, amikor idejük engedi, és az anyasággal kapcsolatos beszélgetéseket, tapasztalatcseréket folytatunk, meg mindenről, ami eszünkbe jut. A napelem telepítés is itt került szóba, ugyanis az egyik anyuka egy ilyen összejövetelkor boldogan újságolta, hogy a párjával belefognak, és megvalósítják. Találtak is hozzá egy nagyon felkészült, régóta ezzel foglalkozó céget, akik az ország egész területén vállalnak napelem telepítéseket és beüzemeléseket. Csak és kizárólag csúcsminőségű német és japán alkatrészekkel és berendezésekkel dolgoznak, és ha nem olyan nagy volumenű a projekt, akkor akár egyetlen nap alatt is fel tudják szerelni kábelezéssel, mindennel együtt! Ez aztán a csúcsteljesítmény, gondoltam!

Annyira felcsigázta az érdeklődésemet ez a napelem telepítés, hogy a találkozó után odamentem, és részletesen kikérdeztem ezt az anyukát arról, hogy pontosan melyik céggel csináltatták meg a napelem rendszerüket, mert nekünk is erre lenne szükségünk! Elmondása alapján ha valamivel, hát ezzel jócskán lehet spórolni, hiszen a 0%-os hitellel, amit jelenleg meg lehet pályázni, akár 20 évre is kitolható a részletfizetés, utána pedig gyakorlatilag ingyen lesz az áram. De igazából már addig is sokkal jobban megéri a napelem részleteit fizetni, mint a folyton változó, egyre dráguló villanyszámlákat. Az anyuka természetesen készségesen megadott minden elérhetőséget, honlapot, ami szükséges volt az elérésükhöz.

Nem kellett csalódnom, nagyon barátságosak és segítőkészek voltak, amikor megkerestem őket az árajánlatkérésemmel. Kétszer is felkerestek, egyszer egyeztetésre, egyszer pedig a tényleges szakmai tájékoztatással. Nem is gondoltam volna, hogy egy napelem telepítés ennyi előkészülettel jár! Utána, amikor végül a helyszíni felmérés is megvolt, és a végleges árajánlat is megérkezett, természetesen örömmel fogadtuk el! A hitel ügyintézésében is mindenben a segítségünkre voltak, végig azt éreztük, hogy fogják a kezünket. Most már csak a kivitelezőkre várunk, és bár a baba időközben megszületett, ez nem tántorított el minket a szándékunktól, hiszen tudjuk, hogy a napelem hosszú távon a lehető legjobb befektetés!